Pizza przestaje być tylko daniem włoskim – to klasyk, który łączy ludzi na całym świecie! W prostocie tego dania jest siła, a jak to zwykle z rzeczami prostymi, paradoksalnie nie zawsze jest tak łatwo przyrządzić. Choć ile osób, tyle gustów i smaków, tak dobra pizza musi spełniać kilka kluczowych zasad. O czym zawsze trzeba pamiętać, przygotowując pizzę i to niezależnie w jakim zakątku w Polsce i na świecie?
Pizza to danie, które może mieć niezliczone warianty, jednak podstawą jest kilka, dobrych jakościowo składników. Niezależnie od tego, jak bardzo interesuje nas z czego jest przygotowana pizza Rabka, czyli miejscowość znajdująca się w górach, zachowuje standardy jakości, wzbogacając menu również o inne ciekawe dania np. regionalne. Do powszechnych i istotnych składników pizzy należy ser, jakościowy sos robiony samodzielnie i świeże, dobrej klasy włoskie dodatki – to już podstawa tego dania. Smakosze pizzy doskonale są w stanie wyczuć, czy pizza nie odbiega od podstawowych standardów! Sekretem dobrej i smacznej pizzy jest też oczywiście ciasto! W tym celu najlepiej używać włoskiej mąki typu 0. Solidny piec i krótki czas pieczenia w bardzo wysokiej temperaturze – taki sposób na pieczenie pizzy również preferowany jest przez najlepszych włoskich kucharzy. Pizza to już tradycyjne danie, dlatego trzeba trzymać się standardów!