Za pomocą jakich akcesoriów, powinno być przygotowywane piwo dla klientów baru?

Piwo to jeden z najpopularniejszych napojów alkoholowych, który wspaniale orzeźwia oraz gasi pragnienie – nie tylko w upalne dni. Trunek ten jest powszechnie sprzedawany w licznych barach i pubach. Takie miejsca powinny być zawsze wyposażone w profesjonalne urządzenia oraz akcesoria barmańskie służące do rozlewania i podawania piwa. Jednym z wymaganych sprzętów jest tzw. rollbar, który posiada w swojej ofercie między innymi ten specjalistyczny sklep online: https://www.benler.pl/rollbar-nalewak-do-piwa.html.

Bez chłodziarki się nie obejdzie 

Wspomniany we wstępie rollbar to nic innego jak wózek piwny zaprojektowany w systemie keg i wyposażony w profesjonalną instalację przeznaczoną do szybkiego i sprawnego rozlewu trunku. Składa się przeważnie z solidnej obudowy ze stali, nalewaka, ociekacza, jednej albo dwóch głowic, sporej wielkości schładzarki, a także przewodów doprowadzających piwo do głowic oraz butli wypełnionej sprężonym dwutlenkiem węgla. Dodatkowo w każdym barze powinna się znaleźć minimum jedna osobna chłodziarka na kółkach zdolna pomieścić beczkę o pojemności co najmniej 30 litrów. Taką konstrukcję kupimy choćby na stronie https://www.benler.pl/chlodziarka-do-piwa-minibar-20-l.html. Oczywiście nie może również zabraknąć innych elementów, takich jak: kufle do piwa zróżnicowane pod względem pojemności (od 0,25 l do 1 l), wysokie szklanki, otwieracze barmańskie do butelek, podgrzewacze i schładzacze (dzięki nim napój nie traci walorów smakowych), podkładki pod kufle, spieniacze zasilane baterią, wiaderka do lodu oraz specjalne nośniki do szklanek z piwem (z dziesięcioma lub dwunastoma otworami).

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

jedenaście − trzy =