Wszyscy dobrze znamy slogan, który mówi, że śniadanie jest najważniejszym posiłkiem dnia. Często jednak brakuje nam czasu na przyrządzenie czegoś wartościowego. Dobrym rozwiązaniem są pasty kanapkowe. Są one nie tylko proste, ale także wyjątkowo smaczne.
Niezależnie od tego, czy jesteśmy rodzicem, czy mamy na głowie przygotowanie śniadania tylko dla siebie, pasty kanapkowe są doskonałą alternatywą dla niezdrowych płatków czy kupionych po drodze drożdżówek. Dostarczają wszystkich pełnowartościowych składników odżywczych, a przy tym pozwalają się najeść i doskonałe smakują. Przepisy z użyciem blendera są zdrowe, smaczne i przede wszystkim szybkie. Ogromną zaletą jest także fakt, że przyrządzamy je sami wyłącznie ze składników, które nam smakują.
Jedną z ciekawszych i zdrowszych propozycji past kanapkowych jest pasta dr Buwing. Przepis uznanej na całym świecie biochemiczki opiera się na kilku zdrowych i prostych składnikach. Potrzebny jest jedynie chudy twaróg, olej lniany, odrobina miodu i mleka. Wszystko to, wymieszane blenderem, tworzy pyszną i doskonale przyswajalną przez organizm pastę, która posiada także właściwości przeciwnowotworowe. Zaletą past kanapkowych jest ich różnorodność. Z pomocą blendera możemy stworzyć kompozycje doskonale wpisujące się w nasz gust kulinarny. Doskonałym pomysłem jest pasta z awokado, czyli guacamole, pasta z białej fasoli, czy bardziej tradycyjna pasta jajeczna. To świetne propozycje na śniadanie, które mogą być spożywane właściwie w każdym momencie dnia.